Anden sæson af The Newsroom

Tilføjet den 14 okt, 2013 i Anmeldelser, Tv-serier | 0 kommentarer

Anden sæson af The Newsroom er slut på HBO-Nordic, og abstinenserne efter mit ugentlige Sorkin-fix er begyndt at melde sig. For selvom serien har et godt cast med Jeff Daniels i spidsen, så er den egentlige stjerne manuskriptforfatteren Aaron Sorkin. Som i alle hans andre serier er der ikke meget fysisk action, men masser af kloge karakterer, der konstant udkæmper lange orddueller. Og kan man lide lyden af lækkert konstruerede sætninger, så leverer Sorkin varen.

The Newsroom følger nyhedsredaktionen på ACN News – et fiktivt nyhedsprogram på en fiktiv tv-kanal. Her navigerer nyhedsværten Will McAvoy (Jeff Daniels) og hele hans hans team af producere og journalister rundt mellem små og store konflikter og forelskelser, samtidig med at de rapporterer om nyhedshistorier i en branche med tight deadlines og enorm konkurrence.

Det, jeg synes er mest interessant ved The Newsroom er, at ACN News rapporterer om virkelige nyhedshistorier. Og derved giver Aaron Sorkin os begavede og nuancerede vinkler på store begivenheder, som vi kender til i forvejen. Og selvom (eller måske netop fordi) serien er ekstremt amerikansk, er det interessant, at den er så kritisk overfor aspekter af USA, der kan være meget svære at forstå for os danskere. Som f.eks. Tea Party-bevægelsen og den religiøse højrefløjs popularitet i det magtfulde land.

I anden sæson af The Newsroom handler det overordnede plot pludselig om en fiktiv nyhedshistorie. Fra starten får vi at vide, at noget er gået grueligt galt. Alle karaktererne bliver afhørt af en advokat, og i flashbacks ser vi, hvordan de får nys om en mulig krigsforbrydelse begået af det amerikanske militær. Måske har soldaterne brugt giftgas under en aktion i Pakistan. Måske ikke. Og undervejs, mens redaktionen prøver at finde hoved og hale i den historie, rapporterer de blandt andet om opblomstringen af Ocopy Wall Street-bevægelsen og det amerikanske præsidentvalg i 2012.

Og pludselig bliver det mest interessante ved serien også dens største problem.

Igennem hele første sæson har vi vænnet os til, at vi kender alle nyhedshistorierne i forvejen. Hvordan skal vi så kunne tro på en historien om et amerikansk angreb med giftgas, når når vi aldrig har hørt om det før? Det bliver simpelthen aldrig rigtig spændende. Og når det endelig viser sig, at giftgashistorien er falsk, er alle de små menneskelige subplots, som gjorde første sæson fin, blevet mast så meget i baggrunden, at resterne virker overfladiske og ligegyldige. Det er svært at håbe helhjertet på, at disse arbejdsnarkomaner skal få opfyldt deres kærligheds-drømme, når de tydeligvis ikke har et liv udenfor redaktionen.

Så anden sæson af The Newsroom er på ingen måder en perfekt serie. Den er fyldt med fejl og mangler, som jeg kan sidde og bitche over – lige indtil der kommer en tredje sæson. Det håber jeg i hvert fald inderligt på, at der gør. For Sorkin-serier er som pizzaer: selv når de er dårlige, er de stadig okay.

 

Skriv en kommentar:

%d bloggers like this: