Nikolaj Peyk

Peyk i Hollywood

 

Nikolaj Peyk er født d. 22. juli 1966, og han har arbejdet professionelt med historiefortælling siden slutningen af 80’erne.

Nikolaj Peyk er oprindeligt uddannet fotograf, men han har mest levet af at skrive. Først som sangskriver siden som manuskriptforfatter, hvor han har skrevet alt fra spillefilm til tv-serier og reklamefilm. Og en del af det har han også instrueret. Han har været bestyrelsesmedlem i Danske Dramatikere og har desuden undervist i dramaturgi og holdt en hulens masse foredrag.

 
07her Filmoptagelser TL 3
 

I perioden fra 2009 til 2013 arbejdede Nikolaj Peyk som producent i Grif Film – et selskab som udviklede og producerede tv-serier til bl.a. DR, TV 2, TV3+ og Kanal 5. I starten af 2014 sagde han sin stilling op og er i dag freelance manuskriptforfatter og instruktør.

Filmografi:

  • Undercover (2016), Spillefilm – instruktion og manuskript
  • Panisk Påske (2015), tv-serie – instruktion og manuskript
  • Pendlerkids 3 (2014), tv-serie – manuskript
  • Fra Sydhavn til West Coast (2013), tv-serie – instruktion og manuskript
  • Pendlerkids 2 (2013), tv-serie – manuskript og musik
  • Pendlerkids (2012), tv-serie – manuskript og musik
  • Tung Metal (2010), tv-serie – instruktion og manuskript
  • Olsen-banden på de bonede gulve (2010), spillefilm – manuskript
  • Hvor fanden er Herning? (2009), tv-serie – instruktion, manuskript og musik
  • Comedy Kuren (2008), tv-serie – instruktion og manuskript
  • Den Sorte Madonna (2007), spillefilm – manuskript
  • Against The race (2006), dokumentarfilm – manuskript
  • Inkasso (2004), spillefilm – manuskript
  • Jul på Vesterbro (2003), tv-serie – manuskript og musik
  • Monas verden (2001), spillefilm – manuskript
  • For underlige Frede (1995), tv-serie – manuskript

Tjek også Nikolaj Peyks film- og tv-credits på IMDB.

 

Peyk_Smukfest

 

Nikolaj Peyk udgav den første dansksprogede rap-udgivelse i 1988. Det var albummet “Den Nye Stil” med MC Einar, hvor han både var sangskriver og producer. Senere samme år kom singlen “Jul Det’ Cool”, som er den mest spillede dansksprogede julesang overhovedet.

 

Steppeulv

 

Midt i 90’erne dannede Nikolaj Peyk Østkyst Hustlers sammen med Bossy Bo og Jazzy H. Østkyst Hustlers har i alt har vundet 9 Danish Music Awards – bl.a. har Nikolaj Peyk to gange været “Årets Sangskriver”. Østkyst Hustlers tournerer stadig på landets største scener.

Læs mere om Østkyst Hustlers her: www.hustlers.dk

Diskografi:

  • Hustlerstil 1995-2005 – Østkyst Hustlers (2005), Sony Music
  • Så hold dog kæft – Østkyst Hustlers (1998), Sony Music/Pladecompagniet
  • Fuld af løgn – Østkyst Hustlers (1996), Sony Music/Pladecompagniet
  • Verdens længste rap – Østkyst Hustlers (1995), Sony Music/Pladecompagniet
  • Og såd’n noget – MC Einar (1994), Sony Music/Pladecompagniet
  • Arh Dér! – MC Einar (1989), CBS Records
  • Jul det’ cool – MC Einar (1988), CBS Records
  • Den nye stil – MC Einar (1988), CBS Records